sabinahedlund

Alla inlägg under juli 2012

Av sabina hedlund - 18 juli 2012 23:08

Dagens mest omtalade konversationer handlade om vädret och hur värdelös den svenska sommaren har blivit. Tillslut kom vi in på ämnet svamp och att skogens guld redan har börjat blomstra, typ 3 månader för tidigt. Jag kunde bara inte motstå frestelsen när jag fick veta att de var där ute någonstans, så efter jobbet gick jag ut i en skog för att leta. Och tro det eller ej, men jag hittade åtminstone något!

 

Av sabina hedlund - 17 juli 2012 23:18

Nu har även jag hamnat i Skype-träsket och testat det genom att prata med Erika i x antal timmar. Riktig roligt faktiskt, och gratis dessutom! Insåg att jag måste ha någon att dela alla mina äventyr med när jag är i Australien så jag inte känner mig forever alone. Fann den ultimata lösningen. So duh fun!

 



Av sabina hedlund - 15 juli 2012 22:55

Nu är den bokad. Förmodligen det som kommer att bli min största och mest minnesvärda resa någonsin. Australien. Mitt drömland. Äntligen har jag tagit initiativet att verkligen åka dit och sluta dagdrömma. 23 oktober är datumet satt, sen får vi se om det blir några ändringar på vägen. Planen är då att jag åker från detta vinterland in till sommaren där jag ska jobba i cirka 6 månader som vad som helst egentligen. Om jag skulle få jobb på gammelgården nästa år också, så åker jag hem och jobbar. Annars kanske jag stannar kvar lite längre.


Jag bestämde mig för att åka till Australien då jag inte alls är sugen på att söka jobb här. Det finns ingenting som lockar. Och även om jag hittar ett jobb, vad händer då? Jag flyttar hemifrån och lever på vatten och bröd i resten av mitt liv. Skaffar familj. Blir fast. Dör. Nej, jag vill verkligen åka till Australien och känner att det här är min enda riktiga chans, så jag tar den!


Tills dess ska jag plugga på australiens alla slangord och fraser, bättra på min engelska och skapa en klatschig dialekt.


Av sabina hedlund - 14 juli 2012 00:01

Nu spårar det. Det skulle aldrig falla mig in och lyssna på den här sortens musik. På ett språk som inte ens går att tyda. Men jag måste ärligt talat säga att det här är en ny favorit. Fastnade för den andra gången jag hörde den och kan bara inte sluta lyssna! Kolla in videon bara. Vilken koreografi!


Och allt från min favorit-youtubare Chonny!


Av sabina hedlund - 13 juli 2012 19:59

Denna dag levde verkligen upp till sina förväntningar. Även om det, för min del, inte brukar göra det. Jag började med att försova mig då jag missuppfattade tiden med en hel timme och dessutom hade världens underbaraste dröm. Trots detta kom jag ändå för tidigt till jobbet. Väl på GG blev jag bara tröttare och mer irriterad för varje minut som gick. Ville bara försvinna ut i tomma intet på semester. När jag höll på att fylla upp drickakylen kom jag åt vattenkannan så att den trilla omkull och gjorde vattenskada på halva golvet. Åt det gjorde jag inte ens en min. Tog det som en det-händer-ju-alla-varje-dag händelse och började "glatt" torka upp det.


Såhär på kvällskvisten fick jag för mig att grilla så jag köpte mig en engångsgrill som inte ens gick att tända. Inte ens efter 30 försök. Jag gav upp och slängde in köttet i ugnen istället. Det blev torrt och inte alls så angenämt som jag hade föreställt mig. För att inte tala om att 80% bestod utav senor. Aldrig mer billig mat.


Imorgon är jag ledig och då ska jag njuta!

Av sabina hedlund - 11 juli 2012 23:10

1. Människor på affären som blockerar min passage med dess vagnar och "jag-har-hela-dagen-på-mig-att-handla-så-varför-inte-ta-det-i-min-egna-takt-och-gå-igenom-varenda-hylla-så-att-jag-kan-hitta-flera-produkter-som-jag-inte-ens-behöver-men-som-kan-komma-till-använding-någon-gång-i-framtiden".  Jag stör mig på människor som står och väljer mellan vitt och vitt bröd och som inte kan fatta ett beslut när människor som jag bara vill greppa tag i en förpackning och komma ut ur affären så snabbt som möjligt. För att inte tala om dem som tar upp hela körfältet och helt plötsligt stannar när man småspringer bakom dem för att hitta en lämplig genomfart till kassan.


2. Människor som hickar. Eller saker som på ett eller annat sätt skapar upprepande och irriterande ljud.


3. När saker och ting ändras. Jag klarar inte av att se när vissa saker står på fel plats. Saker som alltid har stått på ett och samma ställe får aldrig förflyttas, annars blir det fel i hela min hjärna. Det händer en hel del på GG, att mina sommarjobbare lägger saker på fel ställe och att jag alltid får gå efter dem och rättar till det.


4. Människor som inte kan hålla hastigheten på vägarna. Att överskrida hastigheten är något jag är väldigt försiktig med. För mig är körkortet det mest värdefulla jag har och jag skulle aldrig vara dum nog att göra något för att förlora det. Trots detta blir jag ytterst irriterad på bilister framför som filosoferar på annat och åker dubbelt så sakta som man ska. För att inte tala om alla bilister som kommer bakifrån och försöker stressa mig genom att skapa ett mellanrum på 1 cm, men som i själva verket bara uppmuntrar mig att sänka farten ännu mer. Bara för att jävlas liksom.


5. #människor #som #använder #överdrivet #många #hashtags #för #att #göra #sitt #egna #eller #andras #liv #lite #bättre #genom #att #se #det #från #olika #sammanhang #eller #för #att #bara #irritera #mig #med #flit #. #nolifer #forever alone


Av sabina hedlund - 6 juli 2012 21:06

I onsdags var det rent utav KAOZ på caféet. Alla gäster kom in på en och samma gång. Alla ville ha våfflor och tajmat med det gick strömmen. Ett våffelgärn exploderade och larmet började pipa i intervaller. Jag var nära på att få ett riktigt nervsammanbrott då jag dessutom var trött av min förkylning och väldigt irriterad på den elektroniska saken som var tvunget att ge ifrån sig ett skärande ljud pga dålig strömtillförsel.

Förutom detta gick det väl bra. Kan inte klaga på vädret.


Dagen på GG var i lugnaste laget. Cirka 30 gäster totalt. Egentligen skulle jag ha varit ledig, men eftersom min kära arbetskollega hade insjuknat så fick jag hoppa in. Inget fel med pengar. Jag har/kommer jobba hela den här veckan utan några ledigheter. Insåg precis att det är första gången jag har jobbat så mycket på en vecka. Oftast brukar man åtminstone få 2 dagar ledigt. Men det gör mig inget. Det är inte så att jag har så mycket till ett liv här hemma ändå.


Imorgon skulle det tydligen regna/åska hela dagen. Jag tror nog att datorn får åka med så vi åtminstone kan underhålla oss med lite film under de ensamma timmarna i dunklet.

Av sabina hedlund - 3 juli 2012 18:35

Jag mår så dåligt, orkar inte med någonting längre och vill bara sova livet ut. Jag har hostat så mycket att det känns som om alla mina revben är brutna varpå jag är helt utmattad. Det ständigt kliande i halsen får mig att vilja äta kaktusar och snuvan gör så att jag snart snyter ut hela hjärnan. Dagen på jobbet har varit helt outhärdlig då jag var tvungen att hålla mig från att både hosta och snora för att inte skrämma iväg gästerna. Jag skulle mer än gärna vilja spendera den här veckan hemma i sängen, framför TV:n, med en fruktbricka, men det har jag inte råd med. 


Åh vad är det för samhälle vi lever i.



Ovido - Quiz & Flashcards