sabinahedlund

Alla inlägg under augusti 2011

Av sabina hedlund - 22 augusti 2011 19:54

...Själv är jag tönten som sjunger om Jack Sparrow.

Av sabina hedlund - 22 augusti 2011 19:26

Känner att jag har genomgått dagen med posetiv energi trots de långa, jobbiga lektionerna och huvudvärk. Fick hem terminens två första läxor som jag, hör och häpna, redan har gjort klart. Normalt brukar jag sitta och råplugga dagen innan, ibland lektionen innan och ibland inte alls. Det varierar. Nu har jag märkt att strategin jag använde idag var väldigt effektiv då jag inte behöver tänka på det mera. Dessutom fick jag tid över att spendera med Stephanie som åker tillbaka till Luxemburg inatt. Ledsen tjej.


Imorgon börjar jag på Bivur och fortsätter med det i 10 veckor framöver. Dags för de tidiga uppstigningarna igen. Skönt att det är ljust på morgonen i alla fall, så att man åtminstone vaknar, för i vintras var det inte lätt. But who am I to talk. Vi går mot mörkare tider.

GG

Av sabina hedlund - 20 augusti 2011 20:11

Fem gäster kom idag. Fem. Varav en halv som hade skepnaden av en ekorre. Den/det/han/hon kunde dock inget köpa då vi inte tog betalt med småsten. Fett söt ändå. Jag har även spelat 38 partier "vänd tia" varav vunnit 20. Jag är typ KUNG nu.


Nej men det känns som att jag har slösat bort en hel dag av mitt liv idag. Det bara pooof liksom. Hoppas på bra med cash i slutänden så jag får någonting ut av det. En resa utomlands kanske?


Nu ska jag hoppa ner i ett varmt bad och unna mig en iskall cider! Imorgon följer jag nog med till Arboga på orienteringstävling och kör en öppen bana. Vi får väl se.

Av sabina hedlund - 19 augusti 2011 21:08

Usch vad det kändes awkward att komma tillbaka till skolan igen. Stället är ju helt omringad utav negativ aura. Jag orkar inte ens tänka på alla läxor, prov och praktik som vi har framför oss nu. Dör typ. Längtar till hösten då vissa av oss får lov PLUS en exlusiv Hollandsresa. Ni minns matlagningstävlingen jag pratade om? Typ Europas största? Jag, Julia och Erika har ju blivit utvalda att åka ner dit i 5 dagar. Tävlingen är bara på en utav dagarna så resten av tiden kommer vi att ha...FETT CHILL?

Åh vad kul det ska bli!!

Av sabina hedlund - 16 augusti 2011 13:54

Idag var meningen att jag skulle åka till Erika och att vi skulle sätta igång med vårat UF-företag. Men jag mår verkligen skit. Jag har inte ätit ordentligt sedan hanverkets dag då jag varken åt eller drack på hela dagen samt blev utsatt för en massa stress. Nu har jag tappat matlusten helt och orkar knappt göra någonting längre. Erika skrev att hon inte heller mådde så bra, så vi kunde inget annat än att ställa in. Det är så typiskt! Ända riktiga chansen vi har att starta upp företaget innan skolan börjar och man går sta och blir sjuk! GAAAAH.

Av sabina hedlund - 15 augusti 2011 18:56

Gårdagen måste ha varit en utav de värsta dagarna i mitt liv. Seriöst. Jag har nog aldrig velat dö/döda så mycket som igår. Har aldrig känt mig så förnedrad. Har aldrig blivit så irriterad. Herregud säger jag bara. HERREGUD.


08:13:26 - Jag stiger upp ur sängen efter att ha snoozat en halv timme för länge. Jag kände att jag hade gjort mig förtjänt av det dock. "Bara för den här gången".


09:06:12 - Jag sätter mig i bilen och kör iväg mot jobbet. Kommer på att jag hade glömt att äta frukost och får motorstopp i en korsning. Bilen ville inte starta då motorn var kall och han där bakom fick för sig att tuta. Själv log jag hånfullt och ignorerade det (jag vet, fett kaxig).


09:20:56 - Jag anländer till gammelgården. Öppnar upp, och försöker att förbereda så mycket som möjligt innan de andra kommer. Det var hantverkets dag och jag var lyckligt ovetande om de 300 besökare som skulle börja storma oss 3 timmar senare. "Alla är i Arboga och leker medeltid. Om inte annat hoppas jag på världens oväder, typ jordens undergång, så att ingen kommer"


09:40:22 - Jag åker iväg och handlar mjölk och grädde till caféet som jag tydligen hade glömt dagen innan. Det slår mig att det är söndag då de två första butikerna jag passerade öppnade klockan 10:00:00. Jag får åka runt halva Köping innan jag hittar något.

 

12:08:08 - Och helvetet är igång. Jag står i kassan och tar hand om kunderna. Vi har en våffelmeny framme och jag tar emot beställning på beställning. Våffla på våffla. Jag skriver upp beställningarna så vi har någolunda koll på vem som ska ha vad. Typ, våffla med hjortronsylt och grädde - blommig gamling med rullator. Tillslut står vi där med 30 våfflor i beställning och ingen våffla klar att skicka ut. Vi har två våffeljärn liksom, och inte ens dubbla. Vad fan tror ni?! När vi går ut med de första våfflorna sitter ett helt hav utav otåliga gäster och vinkar. Bokstavligt talat alltså. "Ni har väl inte glömt våra våfflor?!", "Hörredu! Jag beställde före dem, var är min våffla?!", "Hur lång tid tar det innan min är klar" "Nej, det där är min våffla, nu har jag väntat länge nog" osv. GUD. Vi bestämmde oss för att stryka menyn så länge. Tills vi har fått koll på läget. Jag tar en vända runt alla borden och frågar vänligt vilka som har beställt samt vad för att återuppta kontrollen.


"Hej, ursäkta hade ni beställt?"

"Nej! Vi ville men fick tydligen inte!"

"Jag ber om ursäkt, men det är helt enkelt kaos i caféet, det är för mycket beställningar och vi har svårt att hinna med alla"

"Då borde ni ha ett jävla system?!!"

"Ja, men nu är det så att vi bara har två våffeljärn så det är inte så enkelt."

"Men då får ni väl skaffa fler!!!"

"Men kom in och grädda dina egna jävla våfflor om du tycker att det är så kul, vi gör så gott vi kan och om du inte är nöjd så kan du lika gärna gå härifrån! jävla gubbjävel..."

 

Okej, det där sista tänkte jag bara. Men var väldigt nära på att skrika det högt över hela stället. Fyfan vad arg jag var bakom mitt falska leende. Fyfan.

 

15:29:07 - Jag dog

 

16:35:43 - Vi fick äntligen åka hem efter en dag i helvetet. Jag var så jävla förbannad på allt och alla att jag inte pratade med någon när jag kom hem. Jag hatade alla giriga och tjuriga gamlingar som skulle ha allt serverat på silverfat, och alla som inte har något annat för sig än att klaga.

 

Nu har jag lugnat mig lite, men jag är fortfarande arg för igår. Inom det här yrket får man dock inte vara elak mot gästerna hur jävliga de än är. Tur det. Annars hade gårdagen varit blodbad.

Av sabina hedlund - 12 augusti 2011 21:15

Jag och kusin har varit runt hela Köping för lite oplanerad shopping. Jag köpte knappt någonting men kom ändå hem med plånboken tom. Däribland låg en hårfärg som ingen har tyckts märka. Funderar på att göra ljusa slingor också. Bara för att liksom.

 

Förövrigt har kvällen förgyllts med något som vi tycker om att kalla "kebabafton". Det är en tradition som vi i släkten har haft ända sedan begynnelsen. Som julafton typ, fast med kebab. Tro ej att jag inte redan hade förberett mig inför denna kalorifyllda måltid. Nej. Till lunch åt jag en nektarin och sedan har jag varit ute och gått i två timmar. Jag äger.


Av sabina hedlund - 11 augusti 2011 21:38

Det var sista dagen med mina nya praktikanter idag då jag är ledig imorgon. Vi sjöng gospel, pratade om dinosaurier och åt jordgubbar till lunch (Ja, jag är fett nyttig). Har dessutom räknat ut att jag bara har 4 jobbdagar kvar den här sommaren. Ska försöka hitta ett jobb som jag kan fortsätta med efter studenten, för tänker tamejfan inte plugga mer. Förhoppningsvis får jag jobba på GG nästa sommar också, då har jag lite tid på mig att hitta ett fast jobb till hösten sen.


  

Ovido - Quiz & Flashcards