sabinahedlund

Alla inlägg den 24 juni 2011

Av sabina hedlund - 24 juni 2011 23:45

Dagen har omfattat obegripliga konversationer om huruvida midsommar är en hyllning till fruktbarheten då midsommarstången tydligen ska representera en mans penis och inte något annat. Vad det gäller dansen, har jag inga kommentarer.


Vi lämnar det åt historien och går istället till dagens händelse. Den var riktigt awkward.


Jag ställer mig och sopar golvet efter att ha överlevt ännu en nära-döden-upplevelse på jobbet. En manlig gäst kommer fram till mig, beundrar sättet jag sopar på och börjar prata om sina egna erfarenheter med sopkvastar. Jag låtsas låta intresserad samtidigt som jag försöker komma på en lämplig manöver för att slippa denna mindre roliga konversation. Jag vänder ryggen till och verkar vara fullt upptagen med att sopa extra mycket under bordet som redan är rengjort. Det fungerade, mannen vänder sig mot mina arbetskollegor och fortsätter med sina historier. 

 

Det tar inte lång tid innan han kommer tilbaka till mig igen med sina berömmelser (Killen måste verkligen älska sopkvastar). Han byter samtalsämne, börjar prata om bryggerier i Köping och jag försöker dra till med en ny, hastig manöver men misslyckas. Jag ler och kan inte annat än instämma då jag inte förstår vad han pratar om. Han verkade åtminstone glad över mitt falska engagemang och ger mig en klapp på axeln som sedan leder till en stor kram, en lång kram, samtidigt som han önskar mig en glad midsommar. Själv står jag där som ett fån i chocktillstånd och försöker tänka efter om han är en släkting eller någon släktings vän. Icke.

 

Såhär vid närmare eftertanke var mannen antingen full, pedofil eller överdrivet snäll och lycklig som person, typ fransman.

Ovido - Quiz & Flashcards